Scroll Top
Vajanského nábrežie 5

Najviac zarábajúci YouTube Vloggeri/ky v roku 2024

Vlogovanie na YouTube môže byť veľmi výnosné aj pre tvorcov s menšou fanúšikovskou základňou, keďže kanály s jedným miliónom odberateľov môžu mesačne generovať približne 5 000 dolárov z reklám.

Keď sa pozrieme na vrchol rebríčka najúspešnejších tvorcov na YouTube, zisky môžu byť skutočne ohromujúce. V tomto článku sa zameriame na desať najlepšie zarábajúcich YouTube vlogerov v roku 2024. Patria sem detské hviezdy ako Nastya a Ryan Kaji, ale aj kontroverzné celebrity, akými sú Jake a Logan Paul. Z každého kanála si zároveň zoberieme niekoľko cenných ponaučení, ktoré vám môžu pomôcť na vašej vlastnej vlogovacej ceste.

Tento rebríček je zostavený na základe odhadov portálu Statista, ktorý je popredným zdrojom štatistických údajov v odvetví.

Tabuľkový prehľad najúspešnejších YouTube Vloggerov/iek v roku 2024

Táto tabuľka ponúka prehľad najviac zarábajúcich YouTube vloggerov v roku 2024, vrátane počtu ich odberateľov a odhadovaných ročných zárobkov. Ukazuje, ako rôznorodé zameranie a štýl obsahu môžu prilákať milióny sledovateľov a priniesť značné príjmy. 

YouTuberSubscriberiZarobky
MrBeast (Jimmy Donaldson)313.0 mil.54.0 mil./rok
Jake Paul20.7 mil.45.0 mil./rok
Markiplier (Mark Fischbach)36.9 mil.38.0 mil./rok
Rhett a Link5.26 mil.30.0 mil./rok
Unspeakable17.8 mil.28.5 mil./rok
Nastya (Anastasia Radzinskaya)119.0 mil.28.0 mil./rok
Ryan Kaji37.7 mil.27.0 mil./rok
Dude Perfect60.4 mil.20.0 mil./rok
Logan Paul23.6 mil.18.0 mil./rok
Preston Arsement27.3 mil.16.0 mil./rok
Top 10 najúspešnejších YouTube Vloggerov/iek v roku 2024

MrBeast (Jimmy Donaldson): 54 miliónov dolárov ročne

Odberatelia: 313M | YouTube kanál

MrBeast je aktuálne najviac zarábajúcim YouTube tvorcom, ktorý dokáže využiť overené formáty na tejto platforme a premeniť ich na mimoriadne populárny obsah. Jeho videá sa vyznačujú rýchlymi strihmi, sarkastickým humorom a prekvapeniami, kde často figurujú nič netušiaci ľudia.

Výrazným prvkom jeho videí je štedrosť a demonštrácia bohatstva, napríklad vo videách ako „Objednal som si pizzu a dal som prepitné v hodnote domu“ alebo „Otvoril som bezplatný autosalón“. Tieto videá naznačujú, že ak chcete na YouTube zarábať obrovské sumy, môže byť užitočné investovať do vysokorozpočtového obsahu.

Zaujímavým aspektom jeho tvorby je aj to, že sa nezameriava len na seba, ale zapája do videí aj svojich priateľov, čím zvyšuje šancu, že diváci nájdu sympatie k aspoň jednej z postáv. Jeho obsah často pripomína tradičné televízne relácie, čo prispieva k jeho komerčnému úspechu.

Poučenie: Tradičné televízne formáty v kombinácii s moderným spracovaním môžu byť mimoriadne efektívne.

Jake Paul: 45 miliónov dolárov ročne

Odberatelia: 20,7M | YouTube kanál

Jake Paul je predovšetkým známy ako poloprofesionálny boxer a kontroverzná osobnosť, no jeho YouTube kanál mu stále prináša značné zisky. Paul sa dostal do povedomia v roku 2010 spolu so svojím bratom Loganom, keď si vybudovali masívnu fanúšikovskú základňu na platforme Vine, a neskôr sa presadil ako herec na Disney Channel.

Jeho kanál ponúka širokú škálu obsahu, vrátane hudobných videí, vlogov z jeho rodinného života a tréningu boxu, ako aj rôznych komediálnych skečov. Aj keď jeho tvorba nemusí byť pre každého, jednoznačne ukazuje, že zdieľanie rôznych stránok svojho života s odberateľmi môže byť veľmi úspešné z komerčného hľadiska.

Poučenie: Zdieľanie rôznych aspektov svojho života môže zvýšiť angažovanosť publika.

Markiplier (Mark Fischbach): 38 miliónov dolárov ročne

Odberatelia: 36,9M | YouTube kanál

Markiplierov YouTube kanál je známy ako centrum geek kultúry, kde sa stretávajú témy ako gaming, technológie, sci-fi a humor. Jeho obsah je rozmanitý, zahrňuje herné videá, testovanie nových technológií a komediálne skeče.

Fischbach pravidelne spolupracuje s ďalšími YouTubermi a často sa objavuje aj na ich kanáloch, čo mu pomáha rozšíriť jeho dosah.

Poučenie: Spolupráca s inými YouTube kanálmi môže výrazne zvýšiť váš dosah.

Rhett a Link: 30 miliónov dolárov ročne

Odberatelia: 5,26M | YouTube kanál

Tento zábavný a rodinne orientovaný komediálny tandem je známy svojím dlhoročným vlogom Good Mythical Morning, kde každý deň preberajú rôznorodé témy, od nezvyčajných správ po sociálne mediálne výzvy.

Jedným z hlavných faktorov ich úspechu je pravidelné vydávanie nových epizód každý pracovný deň, čo pomáha vytvárať návyk u ich odberateľov a udržiavať ich každodennú angažovanosť.

Poučenie: Staňte sa pevnou súčasťou každodennej rutiny svojich odberateľov.

Unspeakable: 28,5 milióna dolárov ročne

Odberatelia: 17,8M | YouTube kanál

Unspeakable ponúka zábavný obsah, ktorý sa podobá na detské televízne programy. Tento kanál si získal veľkú obľubu medzi deťmi vďaka svojmu farebnému a zábavnému obsahu, ktorý je plný výziev, žartov a herných streamov.

Poučenie: Farebný a zábavný obsah je silným vizuálnym lákadlom pre detské publikum.

Nastya (Anastasia Radzinskaya): 28 miliónov dolárov ročne

Odberatelia: 119M | YouTube kanál

Nastya je mladá influencerka, ktorá vedie kanál Like Nastya, zameraný na rodinný obsah, ktorý zahŕňa hudobné videá a komediálne skeče. Tento kanál si získal popularitu nielen medzi deťmi, ale aj medzi rodičmi, ktorí oceňujú jeho bezpečný a priateľský obsah.

Poučenie: Obsah pre deti na YouTube by mal zohľadňovať potreby detí aj ich rodičov.

Ryan Kaji: 27 miliónov dolárov ročne

Odberatelia: 37,7M | YouTube kanál

Ryan Kaji, hviezda kanála Ryan’s World, prináša deťom zábavný a vzdelávací obsah, ktorý je bohatý na radosť a autentické emócie. Tieto prvky sú kľúčové pre to, aby jeho mladé publikum zostalo zapojené a nadšené z obsahu.

Poučenie: Skutočná radosť a zábava výrazne zvyšujú atraktívnosť obsahu na YouTube.

Dude Perfect: 20 miliónov dolárov ročne

Odberatelia: 60,4M | YouTube kanál

Dude Perfect je kanál zameraný na šport a humor, ktorý sa preslávil svojimi extrémnymi videami. Či už ide o kaskadérske kúsky s ping-pongovými loptami alebo výzvy s bežnými predmetmi, ich obsah motivuje divákov, aby sa pokúsili napodobniť to, čo vidia.

Poučenie: Zvýšte dosah na sociálnych sieťach tým, že posuniete populárne trendy na novú úroveň.

Logan Paul: 18 miliónov dolárov ročne

Odberatelia: 23,6M | YouTube kanál

Hoci Logan Paul prestal pridávať nové videá na svoj YouTube kanál v roku 2021, jeho starší obsah stále generuje pasívny príjem vďaka množstvu populárnych videí, ktoré už predtým vytvoril.

Poučenie: Aj neaktívny YouTube kanál môže zabezpečovať významný pasívny príjem.

Preston Arsement: 16 miliónov dolárov ročne

Odberatelia: 27,3M | YouTube kanál

Preston Arsement je známy svojím energickým a hyperaktívnym štýlom, ktorý si získava predovšetkým detské publikum. Jeho kanál ponúka pestrý mix hier, výziev, vlogov a žartov, pričom často využíva populárne postavy ako Sonic the Hedgehog a Minecraft.

Poučenie: Využite YouTube Shorts na zvýšenie počtu prehratí a rozšírenie dosahu.

Osobnosť je kľúčom k úspechu

YouTube sa stal miestom, kde kreativita a podnikavosť môžu premeniť koníček na lukratívny biznis. Tento rebríček najúspešnejších vlogerov v roku 2024 nám ukazuje, že uspieť môžu rôznorodí tvorcovia – od tých, ktorí tvoria zábavu pre deti, až po tých, ktorí sa neboja kontroverzií alebo extrémnych výziev.

Všetci majú jedno spoločné: pochopili, ako zapojiť svoje publikum a vytvárať obsah, ktorý rezonuje s miliónmi divákov. Bez ohľadu na to, či ide o autentickú radosť, dôvtipné spolupráce, alebo posúvanie trendov na ďalšiu úroveň, títo tvorcovia ukazujú, že cesta k úspechu na YouTube vedie cez silnú osobnosť, inovatívne nápady a neustálu interakciu s publikom.

Nech už sú vaše vlogovacie ambície akékoľvek, tieto príklady ponúkajú nespočetné inšpirácie na to, ako sa presadiť a dosiahnuť úspech v digitálnom svete.

Zanechať komentár